Mark, Tilburg

Interieurontwerp op maat voor een jaren 60 huis aan de Mark te Tilburg

Een fijne ruime woning in de populaire wijk De Blaak in Tilburg die van top tot teen gerenoveerd is. Alles is strak gestuct, nieuwe gietvloer in de keuken, de oude houten vloer in de woonkamer is geschuurd en opnieuw gelakt en dan hebben we het nog niet over de veranderingen op de bovenverdieping gehad. Omdat de eigenaren een verassende inrichting willen met volledig nieuw meubilair hebben ze mijn hulp gevraagd.

Wens

Een energiek jong koppel met twee kinderen (zoon 3 jaar, dochter 6 jaar) die van een bescheiden gezinswoning naar dit royale huis trekken. Het huis is volledig gerenoveerd en moest nu nog ingericht worden. Het huis moet mooi en gezellig zijn maar er moet vooral in geleefd mogen en kunnen worden door het gehele gezin. Specifieke wensen: een speelplek voor de kinderen, een werkplek voor de man des huizes en genoeg ruimte om met vrienden en familie op de bank te hangen.

Advies

De ruime woonkamer biedt genoeg ruimte voor een royale zithoek waar met genoeg man heerlijk gerelaxt kan worden. Om de ruimte luchtig en groots te houden is bewust voor niet te veel poespas en rechte lijnen gekozen. Door de groene kleur (een grote wens van de opdrachtgeefster) te combineren met zwarte accessoires maakt het een stoer geheel. Zachte stoffen en open ruimtes maakt het daarnaast ook een heerlijke ruimte voor de kinderen om te spelen.

Hierbij een kleine impressie van het interieurontwerp op maat van Studio Konings

En het resultaat mag er wezen. Na het advies heb ik op vraag van de bewoners nog enkele kleine aspecten aangepast. Zo wilden ze toch wel heel graag een cognac lederen bank en tóch liever ronde bijzettafeltjes.

Naast het ontwerp voor de woonkamer heb ik ook de styling van de keuken in handen genomen. De meubelen vormden een mooie basis in de prachtig grote keuken met nieuwe gietvloer.