Keukentrends

De keuken is een ruimte in huis die steeds belangrijker wordt. Of je nu een gigantische leefkeuken met kookeiland in je woning hebt, of het moet doen met een pijpenlade met slechts drie kastjes, je brengt dagelijks veel tijd door in de keuken. Belangrijk dus dat deze er mooi en naar jouw wens uitziet. De standaard zwart-wit keukens zijn verleden tijd, tijd voor kleur!

Eén kleur of materiaal

Kleur in de keuken maakt de boel een stuk warmer en vrolijker. Maar door te veel verschillende of felle kleuren te kiezen wordt het een gekkenhuis. Door één kleur of één bepaald materiaal de boventoon et laten voeren zorg je voor een minimalistische doch warme uitstraling. En saai hoeft het zeker niet te zijn. Stijl hem met mooie keukenitems en voilà.

Bron: Roomed

Verborgen keuken

Hoe je het ook wend of keert de keuken is snel een rommeltje, vieze vaat, opzichtige waterkoker en een overvolle fruitschaal. Oplossing: verberg je keuken gewoon even. De zogenaamde ‘Hidden kitchen’ zien we steeds vaker. Een keuken in een woonkamer die af te sluiten is waardoor hij één wordt met je woonkamer.

Bron: Koichi Takada Architects

Gekleurd marmer

De marmertrend is al langer in beeld, ook in de keuken, maar nieuw is het gekleurde marmer. Naast wit en zwart kun je spelen met groen, roze of bijvoorbeeld bruin marmer.

Bron: Julia Robbs

Terrazzo

Ti, ta, terrazzo! Terrazzo wordt in de trendwereld ook wel ‘het nieuwe marmer’ genoemd. Waar marmer de afgelopen jaren enorm populair was en je overal terug zag zal dat nu met terrazzo ook zo gebeuren. Terrazzo vinden we niet alleen meer op de vloer, ook de keuken gelooft eraan.

Bron: Designstuff

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *