Slaapkamerinspiratie

De slaapkamer is een belangrijke plek in huis die vaak wordt vergeten. De slaapkamer is de meest persoonlijke plek in huis, omdat je hier echt wilt ontspannen en je (samen met je partner) even lekker terug wilt kunnen trekken. Om dit te kunnen bereiken moet de sfeer optimaal zijn, daarom deel ik hier wat slaapkamertips en -inspiratie.

Een opgeruimde slaapkamer

Een opgeruimde kamer is het halve werk. Echt ontspannen en heerlijk uitgerust wakker worden kan alleen in een kamer die zelf ook rust uitstraalt. Dat betekend: geen slingerende schoenen, nog op te ruimen kleding, laptops of kleine rommeltjes in het zicht. Probeer alle spullen achter gesloten deuren op te bergen. Een open kast of een kledingrek ziet er prachtig uit, als er alleen een paar tere blousejes aan hangen, maar in de praktijk geeft zo’n opberger al snel een rommelige indruk. In de slaapkamer geldt dus: less is more.

Rustige kleuren

Het kan niet vaak genoegd worden gezegd: rustige kleuren brengen letterlijk rust in een ruimte. Ga bijvoorbeeld voor witten, of grijzen in een slaapkamer en combineer die kleur met een zachte pastel voor een vrolijke noot. Hou dan ook het beddengoed in deze kleuren. Zo zorg je eenvoudig voor een serene sfeer. Dit wil niet zeggen dat je niet met kleur kan spelen in de slaapkamer. Donker blauw, groen of aubergine zijn prachtige rustige kleuren voor de slaapkamer, maar zorg dat je harde en felle kleuren vermijdt. Felle kleuren hebben juist als effect dat je actiever wordt. Prima voor op de werkkamer, maar niet zo fijn als je wilt ontspannen.

Bron: Daily Dream Decor

Bron: Bolig Magasinet

Bron: Roomed

Bron: The Design Chaser

Bron: Huisje aan de haven
Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *