De interieurtrends voor 2018

De feestdagen zijn al weer even achter de rug, we zijn weer gewoon aan het werk en ook de goede voornemens zijn al weer passé. Tijd om ons weer op het interieur te richten. De lente begint al weer te kriebelen, we willen wat nieuws, even de boel een beetje opfrissen en dat natuurlijk met de nieuwste trends. Om dat wat makkelijker voor je te maken hier een overzicht van dé interieurtrends voor 2018.

Planten

Bron: Mooi wat planten doen

Al enige tijd zien we steeds meer planten terug komen in het interieur en ook dit jaar is de plant dé interieuraccessoire. Van grote tabaksplant of Monstera tot kleine vetplantjes, alles kan en alles mag. Maar maak het niet te bont. Om één geheel en rust te houden in de jungle fever moet je zorgen voor eenheid. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde soorten potten, plaats dezelfde tinten planten bij elkaar en centreer! Zet niet op veel verschillende plekken één plantje weg, maar op één (of een paar) plekken heel veel planten.

Wat de nieuwste aanwinsten moeten zijn voor jouw plantenfestijn; de Calathea Orbifolia, Deze plant heeft als bijnaam de ‘living plant‘ omdat hij zijn bladeren ’s avonds sluit en ’s morgens weer opent – en dit kun je dus ook horen. De Philodendron Melanochrysum, een exotische en vooral zeldzame plant. Hij komt in het wild voor in de Amerikaanse regenwouden; de jonge plant bedekt hier de bodem. Wanneer de plant ouder wordt en begint te klimmen zullen de bladeren groter worden. En de Kalanchoe Beharensis, Deze vetplant uit Madagaskar is (bijna) onverwoestbaar en kan zowel tegen veel als weinig zonlicht. Zijn enige wens? Besproei zijn bladeren niet.

Benieuwd naar de plant van deze maand? Je vindt ze hier.

Holographic

Bron: onbekend

Je ziet het al in fashion- en beautyland, maar de holographic-trend verplaatst zich ook naar de interieurwereld. Ook metallic is hot. Elke ruimte mag wel een ‘spark’ gebruiken. Denk aan (transparante) producten met een regenboogglans/unicornglow, veel glitter en futuristische prints. Hiervoor moet je wel een beetje lef hebben!

Vind je dit allemaal een beetje te heftig voor jou vrij brave basic interieur? Pak het dan wat subtieler aan met bijvoorbeeld holografisch bestek, zoals hierboven te zien is, metallic kussentjes, of wat dacht je van een mooi plaid met een subtiel glitterdraad erin geweven?

Veel hout

Bron: The Style Box

Zagen we in 2017 vooral veel glas gecombineerd met metallics, in 2018 kan je je houten bijzet-, eet- en salontafel weer van zolder halen. En daar mogen wij stiekem best wel blij mee zijn. Met hout geef je de ruimte namelijk meteen sfeer en gezelligheid. Bij deze trend kun je ook verschillende houtsoorten met elkaar combineren. Woon je thuis in een oud huis met een authentieke balkenconstructie? Krab de verf er af en schuur de balken mooi op.

Ga je verschillende houtsoorten combineren? Let dan wel op. Zorg er voor dat de verschillende houttinten óf hetzelfde zijn, óf helemaal anders. Zo zorg je er voor dat het beide een statement blijft maken. En heb je een houten vloer? Pas dan op dat je niet te veel houten meubels en accessoires neemt, dit kan al snel voor een blokhut-gevoel zorgen.

Vergrijsd roze

  

Bron: Flexa

De trend op kleurgebied zijn vergrijsde tinten, en dan voornamelijk vergrijsd roze. De kleur van het jaar volgens Flexa, Heart Wood, past helemaal in het straatje. En nee mannen jullie hoeven niet bang te zijn voor een Barbie-huis met deze trend, de roze gloed in het grijs zorgt voor een warm en open gevoel.

Ieder jaar wordt in de interieurbranche de kleur van het jaar bepaald door Akzo Nobel / Flexa. De ColourFutures 2018 is al weer de vijftiende editie van een wereldwijd kleuronderzoek in opdracht van Akzo Nobel. De eerste editie riep een koele blauwtint genaamd ‘Aqua Blue’ uit tot kleur van het jaar, gevolgd door ‘Fresh Orange’ (2005), ‘Yellow Green’ (2006), ‘Movie Star’ (2007), ‘Sunny Yellow’ (2008), ‘Green’ (2009), ‘Blue’ (2010), ‘Citrus Yellow’ (2011), ‘Blushing Red’ (2012), ‘Indigo’ (2013), ‘Deal’ (2014), ‘Koper Oranje’ (2015), ‘Okergoud’ (2016) en ‘Denim Drift’ (2017).

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *