De leukste kringloopwinkels van ’t zuiden

de leukste kringloopwinkels

Ik hou d’r van: kringloopwinkels. Heerlijk struinen door de gangen op zoek naar dat ene pareltje, of tien.. En kringloopwinkels worden steeds populairder, op iedere straathoek vind je er tegenwoordig wel een. Maar de echt leuke kringloopwinkels zijn nog lastig te vinden. Ik ging daarom op zoek naar de vijf leukste in het zuiden van Nederland, gecentreerd op de regio waar ik vandaan kom: Tilburg – Breda, zodat jij straks precies weet waar je moet zijn voor mooie vintage spullen voor in je stek!

1. Kringloop Tilburg

Met als motto Reduce, reuse en recycle stimuleert Kringloop Tilburg hergebruik. Met veel retro artikelen, een stel hippe kerels in de zaak en een goede Spotify-afspeellijst is deze winkel een fijne plaats om rond te struinen. Ze repareren spullen indien ze kapot zijn bij aankomst en komen ook nog spullen gratis ophalen. Aanrader: volg de mannen op Instagram voor leuke inspiratie en om de laatste aanwinsten te bekijken, en er is zelfs een speciaal Fashion Instagram account met de leukste nieuwe binnenkomers.

Ceramstraat 12, Tilburg

Beeld: Kringloop Tilburg

2. Vindingrijk Kringloopwarenhuis

Met 1300 vierkante meter is Vindingrijk met recht een warenhuis te noemen. Een grote winkel met een groot assortiment: meubelen, kleding, boeken, platen, curiosa, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, etc. Het leuke is dat het assortiment vaste rubrieken kent, maar toch iedere dag verandert. Op de website van Vindingrijk vind je de nieuwste producten en lichten ze echte designklassiekers uit. Én ze hebben een webshop!

Riethil 6-10, Breda

Beeld: Vindingrijk Kringloopwarenhuis

3. De Fabrikeur

Misschien geen echte kringloopwinkel te noemen, maar wel een prachtige zaak met vintage industriële meubels en woonaccessoires. Elke zaterdag middag geopend van 12:00 tot 17:00. En op de website zijn alle producten weergegeven met duidelijke foto’s en goede omschrijving, ideaal!

Sint Bernadettestraat 4A, Tilburg

de leukste kringloopwinkels

Beeld: De Fabrikeur

4. Emmaus Nederland

Emmaus is bekend van haar vele kringloopwinkels en -markten. Met maar liefst 23 kringlopen in Nederland spannen zij de kroon. En het mooiste: de opbrengst gaat volledig naar het goede doel; het opvangen van dak- en thuislozen. Emmaus heeft twee vestigingen in Breda en beide zijn een bezoekje waard.

Haagdijk 264 & Veilingkade 7, Breda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *