Doe eens gek: verf je plafond

plafond schilderen

Misschien heb je al wel gehoord van de “vijfde muur”. Ofwel het plafond. Een nieuwe trend op interieurgebied, het aanpakken van je plafond. Het schilderen van de “vijfde muur” kan dimensie en karakter toevoegen aan een kamer. Terwijl velen van ons kleur accent op de muur al spannend vinden, is de nieuwste trend nog heftiger: een geschilderd plafond.

Om je te helpen die drempel (en ladder) te beklimmen, heb ik enkele tips op een rijtje gezet:

 

1. Bereid je ruimte voor

Tenzij je een manier bedenkt om de zwaartekracht te trotseren, zal een beetje verf naar beneden druppelen. Geen heel verassende tip is dus; bereid je voor door zeilen of oude lakens te leggen op je vloeren. Je kunt jezelf tegen de verfspetters beschermen door een oude pet en een veiligheidsbril te dragen.

 

2. Werk van boven naar beneden

Als je van plan bent om de hele kamer te schilderen, begin dan met het plafond en werk je naar beneden. Als je alleen het plafond schildert, breng dan schilderstape aan langs de randen om te voorkomen dat er druppels komen.

 

3. Kies de kleur

Denk voor dat je gaat beginnen goed na over welke kleur je wilt gebruiken. Denk hierbij niet alleen welke kleur jij mooi vindt, maar ook welk effect die kleur op de ruimte gaat hebben. Een licht plafond zal een kamer opener en luchtiger doen lijken en een donkerder plafond brengt een knusse en gezellige sfeer in een grote ruimte. En pas hier mee op; je kleine slaapkamer verandert misschien in een kast als je hem zwart verft; blijf bij lichtere tinten als u zich zorgen maakt over of de kamer de klein gaat lijken.

 

4. Kies de afwerking

Naast het kiezen van een kleur moet je ook een type afwerking kiezen. Een vlakke of matte afwerking verbergt oneffenheden, maar een hoogglans lakafwerking kan het licht door de kamer weerkaatsen en het plafond er hoger doen lijken.

 

5. Gebruik een goede roller

Gebruik een roller met een dunnere vacht om druipen te voorkomen bij het schilderen van een plafond. Kies voor een dikkere vacht om groeven in te vullen, indien nodig, als je plafond getextureerd is.

Bron: Kvart Blog

Bron: Frenchy Fancy

Bron: D Pages

Bron: Momo Design

Bron: Levis

Bron: Emil Dervish

Bron: David Cleveland

Bron: SF Girl By Bay

Bron: SF Girl By Bay
Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *