Plant van de maand juni: Potchrysant

De potchrysant is voornamelijk bekend als snijbloem, maar in pot is het ook een geweldige woonplant. De charme zit in de bossige look en de schitterende bloemen. Die kunnen meerdere kleuren hebben, en zowel heel trendy als heel klassiek zijn. De frisse kleuren maken van de Potchrysant een verrassende zomerse persoonlijkheid die je huis of je tuintafel helemaal opvrolijkt.

Potchrysanten worden al sinds de 15de eeuw voor Christus vereerd in China. Ze hadden daar zoveel aanzien dat alleen edelen toestemming kregen om ze in huis en in hun tuin te hebben als kruid. Je vindt de bloemen terug op oud porselein en schilderijen. In de 8ste eeuw haakte Japan in, waar de keizer Potchrysant uitriep tot nationaal symbool. Het keizerlijk zegel is erop geïnspireerd en de monarchie staat er bekend als de Potchrysantentroon. Potchrysant is een van de weinige planten die zich vanuit het Verre Oosten via Noordoost-Europa westwaarts heeft verspreid en gedijt in iets koelere streken.

De Potchrysant bloeit lang en rijk, en staat het liefst op een lichte plek. Het is een fijne natuurlijk luchtverfrisser en heeft weinig verzorging nodig. Zet ze in een mooie witte of zwarte pot en laat de plant sprankelen of kies juist voor extra uitgesproken potten om er één groot feest van te maken. 

Bron: Bloemen Bureau

Bron: Bloemen Bureau

Bron: Bloemen Bureau

Bron: Bloemen Bureau
Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *