Show up 2018

Zondag 4 en maandag 5 februari vond de 11e editie van Show Up plaats, dé Nederlandse beurs voor home and gift. Op deze zonnige dagen was er veel veel te zien en ontdekken qua trends en de nieuwste accessoires. De vakbeurs richt zich met name op inkopers van woon- en cadeauwinkels, maar ShowUp is meer dan een inkoopbeurs, het is ook een plek om inspiratie op te doen en te netwerken.

Naast de ongeveer 350 deelnemers, werden we ook bijgepraat over de laatste (online) trends en ontwikkelingen. Bijvoorbeeld met een trendpresentatie van Jan Trendman en de forecast design & interieurtrends voor 2019. Ik sloot de dag af met een inspirerende lezing van Francq Colors over de kleurtrends voor 2019.

Fan van velvet? Geen zorgen, de komende jaren blijft velvet nog steeds in allerlei vormen terugkeren in ons interieur. Gecombineerd met diepe warme aardetinten zullen we terracotta, donkerrood, lila en verschillende blauwtinten gaan terugzien. Maar het zijn niet alleen de aardetinten die ons zullen inspireren vanuit de natuur. De natuurprints, vormen en structuren doen het nog steeds hartstikke goed! De opvallendste trends? Planten, natuurlijke tinten en heel veel kleur!

Jungle Fever

Een trend die nu al enige tijd gaande is: planten; planten en nog eens planten. Ook deze editie van Show up waren er weer planten in overvloed. En niet alleen de welbekende plant in pot, maar planten tegen de wanden, bloemen boven je hoofd en jungle prints in textiel en print.

Dit jaar zien we vooral veel grote, hoge planten voor op de vloer maar ook vele hangplanten.

Color Blocking

Naast de vele donkere aarde tinten zijn dit jaar ook de knal kleuren weer te zien. En dan vooral veel verschillende kleuren bij elkaar.

Maar ook ton-sur-ton, ofwel toon-op-toon, zien we steeds meer. Verschillende sterktes van dezelfde tint bij elkaar. Bijvoorbeeld verschillende blauwtinten of gelen samen.

 

Puur Natuur

Naast al dat geweld van kleur zijn ook de natuurlijke tinten weer in overvloed. Van warme aarde-tinten tot vergrijsde roze en lila. Zowel in behangen, textiel, print en meubels. En dan natuurlijk zo veel mogelijk bij elkaar.

Een leuke knipoog naar deze trend zijn de dierenkleden van Doing Goods. Van panters, rode panda’s of ijsberen, kies ze maar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *