Zo style je het balkon

Een heikel punt voor veel mensen die in de stad wonen; omgaan met de inrichting van een balkon. Een (klein) balkon inrichten hoeft echter helemaal geen probleem te zijn. Zelfs op een kleine ruimte kun je een een zithoek creëren, een ware bloemenzee maken of een moestuintje hebben. 

Als je weinig ruimte hebt en toch een zitplek wilt creëren kies van voor inklapbare meubelen zoals een bistro set of een strandstoel. Dan kun je het eenvoudig opruimen als je er geen gebruik van maakt. Maak gebruik van hangende tuintjes aan de balustrade of aan het balkon van de bovenburen. Of ga horizontaal tuinieren; door middel van hangende plantenbakken tegen de wand. Erg geschikt voor het kweken van fruit en groenten zoals aardbeiden en cherrytomaatjes. En hoe minder er op de grond staat hoe ruimtelijker het balkon lijkt.

Qua planten is er op een balkon vrijwel alles mogelijk. Het is eigenlijk volledig afhankelijk van de ligging van het balkon. Ligt je balkon op het noorden, dan zal er weinig zonlicht komen en zullen planten niet zo snel groeien. Ligt het balkon op het zuiden, dan zal hij vrijwel de gehele dag in de volle zon staan en moet je daar ook rekening mee houden bij de keuze voor de planten. 

Om je balkon gezellig te maken kun je hem afstylen met bijvoorbeeld een buitenkleed, kaarsen en lampionnen. Kleurrijke plantenbakken en fleurige meubels doen ook veel voor de sfeer natuurlijk. Wil je voor een wat rustigere look gaan kies dan lichte materialen en natuurlijke tinten. 

Bron: Fantastic Frank

Bron: Remain Simple

Bron: Entrance

Bron: Elisabeth Heier

Bron: Søstrene Grene

Bron: Claudia Gödke
Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *